Укр Рус
15 листопада, 11:06
2

Власниця ресторану The Borsch пояснила, чим українська кухня приваблює чехів

Власниця ресторану The Borsch пояснила, чим українська кухня приваблює чехів Власниця ресторану The Borsch пояснила, чим українська кухня приваблює чехів

Джерело:

Укрінформ

Подружжя з України відкрило у чеській Празі ресторан національної кухні The Borsch. Закладу вдалося швидко завоювати серця місцевих мешканців.

Ресторан приймає відвідувачів з вересня 2021 року. Його власниками є подружжя з Кропивницького – п рограміст Алекс Мартинов та викладачка Наталя Бас.

Цікаво Міжнародні перекази стануть ще доступнішими: в Україні запрацює нова платіжна система

На момент відкриття закладу від коронавірусу COVID-19 вакцинувалася понад половина населення країни. Карантинні обмеження послабили, тому пандемія не вплинула на роботу ресторану. Натомість до цього проблеми виникали хіба з ремонтом приміщення (багато чого довелося замінити) та бюрократією (потрібна була низка дозволів).

Чим приваблює українська кухня

За словами Бас, українська кухня приваблює іноземців, зокрема чехів, багатими й давніми традиціями. Мовиться і про рецепти борщу, які передають від покоління до покоління, й про фірмовий львівський сирник, й про квашену капусту "як у бабусі". "Знайомити людей з нашою кухнею – це  як розповідати історію країни й родини одночасно", – зазначила вона.  

Також нам подобається, як українська кухня поєднує в собі guilty pleasure (заборонену насолоду – 24 канал) й здорову їжу,
– зауважила рестораторка.  

Українка також розповіла, що найчастіше клієнти The Borsch замовляють червоний борщ з яловичим м'ясом. Серед вегетаріанців та веганів однією із найпопулярніших страв є борщ із білими грибами. Крім цього, іноземці регулярно замовляють у ресторані голубці та сирники. Спробувавши їх один раз, вони неодмінно повертаються знову.

Зверніть увагу! Чи не найважче у роботі українського ресторану в Празі – пошук необхідних продуктів. До прикладу, сир для сирників якось довелося шукати понад місяць.