Ресторан приймає відвідувачів з вересня 2021 року. Його власниками є подружжя з Кропивницького – п
рограміст Алекс Мартинов та викладачка Наталя Бас.Цікаво Міжнародні перекази стануть ще доступнішими: в Україні запрацює нова платіжна система
На момент відкриття закладу від коронавірусу COVID-19 вакцинувалася понад половина населення країни. Карантинні обмеження послабили, тому пандемія не вплинула на роботу ресторану. Натомість до цього проблеми виникали хіба з ремонтом приміщення (багато чого довелося замінити) та бюрократією (потрібна була низка дозволів).
Чим приваблює українська кухня
За словами Бас, українська кухня приваблює іноземців, зокрема чехів, багатими й давніми традиціями. Мовиться і про рецепти борщу, які передають від покоління до покоління, й про фірмовий львівський сирник, й про квашену капусту "як у бабусі". "Знайомити людей з нашою кухнею – це
як розповідати історію країни й родини одночасно", – зазначила вона.Також нам подобається, як українська кухня поєднує в собі guilty pleasure (заборонену насолоду – 24 канал) й здорову їжу,
– зауважила рестораторка.
Українка також розповіла, що найчастіше клієнти The Borsch замовляють червоний борщ з яловичим м'ясом. Серед вегетаріанців та веганів однією із найпопулярніших страв є борщ із білими грибами. Крім цього, іноземці регулярно замовляють у ресторані голубці та сирники. Спробувавши їх один раз, вони неодмінно повертаються знову.