Всі ми чули про італійську епопею з капучино: можна – не можна, варто – не варто та, зрештою, коли. Нарешті вже домовилися: улюблену молочну каву замовляємо тільки вранці. Але з'ясувалося, що з карбонарою та болоньєзе теж не все так просто.
Зверніть увагу Штрафів виписали вже майже на мільйон євро: у Греції підготували "капкан" для туристів
Що не можна замовляти в Італії
Спагеті болоньєзе або спагеті з фрикадельками. Зазвичай, італійці не смакують їх у тому форматі, що ми звикли. Етторе Боккья – шеф-кухар гранд-готелю Villa Serbelloni – розповів, що італійці найчастіше використовують для соусу болоньєзе саме яєчне тісто.
Карбонару з пармезаном. Італійці у цю пасту зазвичай додають сир пекоріно. А попросити додати гриби, курку або вершки – смертельно образити італійця. Про це по секрету розповіли шеф-кухарі з італійського ресторану La Mia Mamma.
Італійські пасти – це щось про мистецтво / Unsplash
Салат "Цезар". Він у сучасній італійській кухні чомусь не прижився. Окрім того, італійці загалом не сприймають салат як повноцінну страву. Для них це – лише гарнір.
Часниковий хліб – це кліше, яке італійці воліють забути.
Піца пепероні. Якщо бачите її у меню, просто тікайте. Бо ресторан лише маскується під італійський, а не є ним насправді. Піцу з ледь гострою салямі самі італійці називають "diavola".