5 продуктових ринків Європи, які перетворилися на модні фудкорти
Окрім цього в Європі ринок –
це не лише місце для торгівлі продуктами, а й готовими смаколиками. Це місце для вуличних фестивалів, перекусів, розваг. Тож пропонуємо вам 5 європейських ринків, які з часом стали ультрамодними фудкортами, де можна придбати найсвіжіші місцеві продукти та посмакувати відмінним стрітфудом.Читайте також Ідеально для соло-туристок: 10 найбезпечніших країн для подорожей поодинці
Boqueria у Барселоні
Головний ринок столиці Каталонії розташувався на найбільш туристичному та галасливому бульварі La Rambla. Чого там тільки немає: свіжі морські гади і в'язанки хамона, безліч різних сирів і навіть карамелізовані комахи. Частина ринку працює як фудкорт, де всю цю пишність можна посмакувати під келих вина або вермуту.
Boqueria у Барселоні / Фото Spain.info
Boquería – місце, загалом, досить попсове, але, якщо заглянути сюди ввечері перед самим закриттям, то можна вхопити порцію смаженої рибки чи устриць за декілька євро. Адже людей вже не так багато, і продавці влаштовують щедрі знижки.
Time Out Market у Лісабоні
Рибний ринок Mercado da Ribeira кілька років тому переродився на модний фудкорт. Тут під одним дахом працюють 26 ресторанів, 8 барів, дюжина магазинчиків та найкращі у місті продавці м'яса, риби, фруктів та квітів. А на другому поверсі ринку працює затишний коворкінг.
Time Out Market у Лісабоні / Фото фейсбук Time Out Market Lisboa
Усі страви у закладах – від бургерів до нігірі – оцінили та схвалили шановні експерти. Якщо потрібна конкретна рекомендація, то це: ресторанчик шефа Alexandre Silva і його інноваційний погляд на португальську кухню.
Mercado Central у Валенсії
Для початку слід підкреслити те, що сама будівля центрального ринку Валенсії –
це справжня архітектурна перлина з вітражами та повітряними арками.Прилавки "ламаються" від фруктів, ягід, сирів та свіженьких морепродуктів. Крім того, ринок працює і як фудкорт. Якщо не зможете обрати локацію для перекусу, сміливо вирушайте у Central Bar – містечком керує мішленівський кухар Рікардо Камарена.
Mercado Central у Валенсії / Фото UnSplash
Markthalle IX у Берліні
У деяких районах Берліна збереглися історичні криті ринки, які досі успішно справляються зі своїм первісним завданням – годувати городян. Markthalle IX – одна з важливих точок тяжіння фудхантерів у багатонаціональному Кройцберзі, тут можна знайти майже будь-яку кухню світу.
Цікаво У яких містах Польщі продукти найдорожчі: свіже дослідження
Щочетверга влаштовують Street Food Thursday, заскочивши на який зрозумієш, що берлінська вулична їжа – це не тільки сосиски та кебаби.
Markthalle IX у Берліні / Фото markthalleneun.de
Östermalms Saluhall у Стокгольмі
У критого ринку Östermalms Saluhall багата історія: будівлю звели ще 1880 року. Зараз вона закрита на масштабну реставрацію, але незабаром обіцяє знову відчинити свої двері. Поки що ринок розташовується в тимчасовому павільйоні неподалік.
Тут можна скуштувати справжню шведську кухню: оленина, лосятина, лосось, тунець або наваристий м'ясний суп. За найкращими рибними стравами загляньте у кафе Lisa Elmqvist – заклад працює аж із 1920-х.
Östermalms Saluhall у Стокгольмі / Фото Tripadvisor