Ресторанні критики також включили ризький заклад до свого авторитетного рейтингу. Окрім Max Cekot Kitchen, до нього входять ще 22 ресторани у Латвії. Що готують в Max Cekot Kitchen і чим заклад так вразив суворих експертів Мішлен – дивіться далі.
До теми Не ресторанами єдиними: Michelin випустить новий незалежний гід по готелях
Перша зірка Мішлен у Латвії
Ризькому ресторану вперше присудили зірку Мішлен за якість кухні. Окрім поєднання смаків, критики відзначили хороше розташування закладу та його інтер'єр.
Max Cekot Kitchen – напрочуд вишукане місце, враховуючи його розташування в колишньому складі з цегли на околиці міста. Кожна з оригінальних страв меню-сюрпризу складається з багатьох елементів: солодкі, пікантні та кислі смаки врівноважують один одного, а чудові соуси їх ідеально доповнюють,
– написали в гіді.
Інтер'єр закладу / Фото starwinelist.com
Max Cekot Kitchen – це вишуканий сучасний ресторан латвійської кухні. Він розташований в приміщенні колишнього деревообробного заводу, віддалений від центру Риги. Інтер'єр закладу повністю створений вручну місцевими майстрами. Також у ресторані є літній сад і закриті теплиці, де вирощують свіжі овочі та зелень.
Ресторан Max Cekot Kitchen працює вже 5 років. Команда закладу пропонує гостям дегустаційне меню із 10 страв-сюрпризів. Можна замовити і вегетаріанську версію.
Ексклюзивні страви з ресторану / Фото з інстаграму maxcekot
Що таке зірки Мішлен і чому їх хочуть ресторатори
Історія мішленівських зірок починається наприкінці XIX століття. В 1889 році у маленькому французькому містечку Клермон-Ферран брати Мішлен відкрили свою компанію "Michelin" з виробництва шин.
Вони намагались збільшити продажі своїх виробів, тому придумали хитрий маркетинговий хід: у 1900 році випустили невеликий буклет "Червоний гід Мішлен". У ньому вони розказали автотуристам, які подорожують Францією, де знайти непогане житло, смачно поїсти, заправити автівку і купити автомобільні шини.
20 років цей букет роздавали абсолютно безкоштовно і він не був надто популярним. Проте, автори продовжували поповнювати свій довідник, додаючи туди ресторани. А найдорожчі заклади почали позначати зірочкою. З цього моменту гід став платним, хоча і за символічну ціну.
А з 1926 року політика рейтингу кардинально змінилась — з цього часу зірка поруч з назвою ресторану почала означати відмінну кухню. Система зірок Мішлен розшифровується таким чином:
* — дуже хороший ресторан у своїй категорії;
** – чудова кухня. Заради вечері в ресторані є сенс відхилитися від туристичного маршруту;
*** – чудова робота шефа. Заради ресторану є сенс їхати до країни.