Як з'ясувалося, Париж – місто не лише вогнів та кохання, але й смачної їжі. На території міста розташовані понад 44 тисячі кафе та ресторанів. Вони – фактично всюди: як у старовинній частині міста, так і в сучасних районах.
Зверніть увагу Бюджетно, затишно, привітно до українців: яка столиця ЄС – найкраща для відвідин у березні
Яка перша асоціація з Парижем? Ну, окрім Ейфелевої вежі. Парижани та гості міста, які сидять на терасі приємного закладу з горнятками кави або келихами вина. І байдуже, яка погода або пора року. Відвідувати кафе й ресторани – добра паризька традиція.
Окрім того, місто славиться своїми буланжері – особливими пекарнями. Там варто скуштувати круасани (особливо без начинки, але з маслом), а також – бріоші.
Буланжері – родзинка Парижа / Unsplash
Також традиційною стравою французької кухні є цибулевий суп. Його подають у більшості закладів Парижа.
Цибулевий суп – для справжніх гурманів / Unsplash
Загалом на території Парижа представлені найрізноманітніші кухні світу. Тому гурманам точно знайдеться чим насолодитися: від страв з морепродуктів за старовинними рецептами до найніжнішого гарячого шоколаду й макаронів "Марія Антуанетта".
Щоб відвідати Париж й скуштувати місцеві страви, українці можуть скористатися послугами турфірм (майже всі в Україні пропонують тури до французької столиці) або купити квитки на літак й вилетіти з аеропортів Польщі, Молдови або інших країн.