Якщо говорити простими словами, то сюрстремінг – це прокислий оселедець. Скуштувати таку екстремальну страву наважиться не кожен.

Цікаво Кому мігранти довіряють свої гроші: інтерв'ю з працівником служби підтримки сервісу переказів

Як шведи готують сюрстремінг

Сюрстремінг традиційно готують з дрібної балтійської салаки (балтійський підвид оселедця атлантичного). Рибу ловлять весною, коли починається сезон на неї.

Салаку поміщають у цукрово-соляний розсіл. Після цього риба має забродити. Під час такого процесу вона отримує дуже неприємний запах, який багатьох відштовхує від бажання спробувати сюрстремінг.

Але й на цьому процес не завершується. Приблизно за місяць до дегустації сюрстремінгу рибу поміщають у бляшані консервні банки, в яких ферментація риби триває. З часом банка навіть набуває округлішої форми.

Ласують сюрстремінгом, як правило, на вулиці через дуже сильний запах.

Попри те, що страва, на перший погляд, здається чимось гидким, ті, хто куштував її, відзначають дуже ніжний і приємний смак.